søndag den 31. maj 2009

Hvad koster en elektromotor?

Hos en af vores leverandører i USA er vi blevet tilbudt en vibrerende dildo, som leveret i Danmark ville koste os under 7 kroner stykket.

I sådan en vibrator sidder der en lille elektrisk motor. Hvad koster sådan én? For at finde ud af det, skal vi lave et lille regnestykke.

Fra de 7 kroner skal trækkes transporten over Atlanten til os, vores leverandørs avance, avance til fabrikken der har produceret dildoen, arbejdsløn til arbejderne på fabrikken og hos vores leverandør, fabrikkens omkostninger til øvrige materialer (plastik og en lille smule elektronik) samt transport fra fabrik til vores leverandør (dvs. fra Kina til USA).

Det er ikke mange basører der bliver tilbage til motoren. Motoren, som jo er hjertet i produktet.

Hvis man regner lidt på tallene, kommer man frem til, at sådan en lille motor koster i størrelsesordenen 1 krone i indkøb.


Den vibrator, som vi fik tilbudt i USA, var billig fordi det var et slagtilbud og fordi der var mængderabat på. Vi skulle aftage rigtig mange for at få den til 7 kroner. Men den blev ikke solgt under sin værdi, der var ikke noget i vejen med den og den var ikke på vej ud af markedet. Alle led i fødekæden ville tjene på handlen.

I Danmark sælges dildoen normalt for i størrelseordenen 100 kroner. Det skyldes, at den normale indkøbspris er meget højere end 7 kroner - fordi der normalt er mange flere led i fødekæden, mellemhandlere, som alle sammen skal tjene på den.

Derfor kan vi notere et mellemresultat, som hedder: Motoren i en billig dildo koster 1 hundrededel af udsalgsprisen. En motor med en engrospris på 1 krone i Kina bliver til en dildo til 100 kr. i Danmark.

Så skifter vi scene til London. Derovre finder vi et lille firma bestående af unge, sympatiske og entusiastiske mennesker. De er optaget af design og kvalitet, og de beslutter sig for at producere en helt ny vibrerende dildo, som skal være noget af det bedste, der endnu er set.

De unge mennesker ved godt, at hjertet i en vibrator er motoren, så de beslutter sig for at købe den bedste elektromotor, de kan finde. Vi vil tro, at den motor de endte med at vælge, måske har kostet i størrelsesordenen 50 kroner i indkøb. Men så er den også computerstyret og jeg skal komme efter dig.

For at gøre en lang historie kort, så har vi lige købt verdens hidtil bedste vibrator af de unge mennesker i London. I udsalg skal vi have 500 kroner for den.

Når man holder dildoen op til øret og trykker på startknappen, kan man høre, hvordan motoren spinder som en Ferrari og med et stille »vroummm« sætter dildoen i dybe svingninger. Man kan simpelthen høre, at motoren er af en fabelagtig kvalitet.

Derfor kan vi nu notere andet mellemresultat, som hedder: Motoren i en dyr dildo koster i størrelsesordenen 1 tiendedel af udsalgsprisen.

Hvis vi nu siger, at den billige vibrator er en Lada og den dyre er en Ferrari, så ville vores tal-eksempler svare til, at en ny Lada skulle koste mellem en halv og en hel million.

Dermed har vi ikke sagt, at det eneste rigtige er at køre Ferrari. Slet ikke. En Lada kan fint klare den opgave at transportere dig fra punkt A til punkt B.

Men køreglæden i en Ferrari er bare så meget større. Man får så meget mere end bare et transportmiddel, hvis man køber en Ferrari. Derfor behøver vi ikke forklare, hvorfor en Ferrari koster 50 gange så meget som en Lada.

I vores branche kan du imidlertid opleve glæden ved en “Ferrari” fra London ved bare at betale 5 gange så meget.

Til gengæld får vores unge producenter i London nok ikke råd til en Ferrari. Til forskel fra vores leverandør i USA. Sådan er der så meget.

Her kommer et insider-tip:
Meget af det billigste sexlegetøj er noget bras, som til gengæld bliver solgt alt for dyrt. Men lige nu strømmer der nye kvalitetsprodukter ud på markedet, som til gengæld sælges alt for billigt.

Derfor får du mest for dine penge, hvis du køber en vibrator i den dyre ende. Du får bedre kvalitet, bedre materialer, længere holdbarhed, større glæde ved at eje produktet. Og så støtter du i mange tilfælde nye, entusiastiske firmaer frem for de gamle mastodonter, som har været på markedet siden dengang, porno var forbudt.

---
Den omtalte silikone vibrator fra London hedder Siena og kan købes i vores netbutik.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar