tirsdag den 2. december 2008

Køb og smid væk

Midt i 90’erne kom der en lille vibrator på markedet, som hedder Pocket Rocket (lomme-raketten). Den blev rost til skyerne som verdens mest effektive klitoris-vibrator.

Verdensberømte sexterapeuter sagde, at hvis man har en Pocket Rocket, behøver man ikke andet sexlegetøj. Den påstand holder stadig, selv om sexbutikkerne i mellemtiden har fået en million nye produkter.


Da Pocket Rocket kom på markedet i Danmark, kostede den 700 kr. Eller: Den skulle have kostet 700 kroner. Få butikker turde tage den hjem, og de som gjorde, kunne ikke sælge den til den pris.

Men producenter overalt i verden skyndte sig at lave kopi-produkter, som kunne sælges for omkring 100 kroner. De kom til at hedde sådan noget som Mini-Mite, Mini Flex og Compact Pro. Og de kunne sælges! Uden at kunne bevise det, vil vi påstå, at disse små klitoris-vibratorer set under ét (uanset at de har forskellige navne) er det mest solgte stykke sexlegetøj i Danmark. Og formentlig i hele verden.

Forskellen på den dyre og de billige er primært holdbarheden. En Pocket Rocket købt for 10 år siden virker stadig. De som køber en af de billige, må skifte den ud en gang om året. For motoren er bare limet fast, og på et tidspunkt rasler den løs. Det kalder man indbygget, teknologisk forældelse og er en væsentlig motor bag økonomisk vækst.

Pocket Rocket er i mellemtiden faldet i pris, så den nu koster 395 kr. Den kan stadig ikke sælges. Men hvis du vil spare noget CO2, skal du bare sige til. Så bestiller vi den hjem til dig.

Det kan godt betale sig både for dig og miljøet at købe originalen frem for kopierne. Med mindre du regner med at lægge sex på hylden indenfor de næste 3-4 år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar